مقالات

۱۴۰۳/۰۱/۲۸

فعالیت های الکتروفیزیولوژیک نورون های مغز

مقدمه در اینجا تکنولوژی آرایه‌های چند الکترودی و نحوه عملکرد آن معرفی شده و فناوری آرایه‌های چند الکترودی برای تحقیقات علوم اعصاب، تجزیه‌وتحلیل شبکه‌های عصبی، مطالعه اثرات دارو و مطالعات پروتزهای عصبی استفاده می‌شود. آرایه‌های چند الکترودی ثبت فعالیت‌های الکتروفیزیولوژیک نورون‌های مغز به‌عنوان یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه علوم…

۱۴۰۳/۰۱/۲۵

نقش تکنولوژی در بهبود و درمان سرطان

مقدمه جراحی، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی از استراتژی‌های رایج درمان سرطان هستند. امروزه رادیوتراپی بخش مهمی از درمان سرطان است. تقریباً بیش از دو سوم بیماران سرطانی با رادیوتراپی درمان می‌شوند. بیش از 80 درصد از آنها در برابر اشعه ایکس و تقریبا 0.8 درصد از آنها در برابر ذرات باردار…

۱۴۰۳/۰۱/۲۰

آزمایشات بر روی موش چگونه به انسان ها کمک میکند؟

سابقه‌ی مطالعه بر روی حیوانات به حدود ۲۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد که مردم یونانی جراحی‌ها و داروها را با استفاده از موش‌ها ثبت کردند. محققان در زمان‌های اولیه شناختند که موش‌ها شباهت‌های زیستی و ژنتیکی زیادی با انسان‌ها دارند. به همین دلیل، محققان می‌توانستند با مطالعه موش‌ها، برای درک شرایط…

۱۴۰۳/۰۱/۱۸

انرژی پاک همجوشی

انرژی پاک فراوان امروزه در پاسخ به نیاز شدید جهان به انرژی پاک فراوان علاقه به انرژی همجوشی افزایش‌یافته است. حداقل 43 شرکت خصوصی در حال حاضر هدف از همجوشی ایمن دو هسته اتمی را برای تشکیل یک هسته سنگین تر در حالی که انرژی آزاد می کنند، دنبال می…

۱۴۰۲/۱۱/۰۲

داربست های مهندسی بافت برای بازسازی اندوتلیال قرنیه

صفحات یا داربست های اندوتلیال قرنیه مهندسی بافت (TECES) که با استفاده از یک حامل نازک و شفاف زیست سازگار با سلول‌های اندوتلیال قرنیه ایجاد شده‌اند، می‌توانند کمبود قرنیه اهداکننده را کاهش داده و سلول‌های اندوتلیال عملکردی فراوانی را ارائه دهند.

۱۴۰۲/۰۹/۲۳

تشخیص سلول‌های سرطانی کبد با روشی جدید!

سرطان اولیه کبد یا از سلول‌های دودمان کبدی یا صفراوی منشأ می‌گیرد و منجر به کارسینوم (سزطان بدخیم سلول های کبدی ) سلول‌های کبدی (HCC) یا کلانژیوکارسینوم ( سرطان مجری صفراوی ) داخل کبدی (ICCA) می‌شود. هپاتوسلولار-کلانژیوکارسینومای ترکیبی (cHCC-CCA) ویژگی‌های مبهم یا مختلط هر دو را نشان می‌دهند که باعث…